T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / SÖĞÜT - Ayşe Küflü İlkokulu

Tarihçe

İlçemizde nüfus çoğalması ile meydana gelen öğrenci artışına bir okul cevap veremediğinden ikinci bir okula ihtiyaç duyulmuştur.

        Bu durumu yakından takip eden merhum H.Cemal KÜFLÜ Bey kaymakamlık ve ilköğretim kanalı ile okulumuzun bulunduğu yeri satın alarak okul inşasına başlamıştır. Okulun bitiminde küçük yaşlarda deniz kazasında kaybettiği kızının adı olan AYŞEKÜFLÜ isminin okulumuza verilmesi uygun görülmüştür.

         1963 yılında tamamlanarak Milli Eğitimin hizmetine verilen AYŞEKÜFLÜ İlkokulu o an için beş dershane, bir konferans salonu, bir öğretmenler odası ve bir müdür odası olarak 13 Kasım 1963 yılında öğrenime başlamıştır.

        Daha sonra öğrenci artışı nedeniyle konferans salonu dershaneye çevrilmiştir. Yine ihtiyaca cevap veremeyen okulumuza 1974 yılında ek olarak 2 derslikli ana sınıfı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır.

        1982 yılında ise okula ve ana sınıfına su tesisatı döşenmiştir. Su tesisatı malzemeleri Muhsin KURTAY tarafından alınmıştır. Tesisat Halit UZUN tarafından ücretsiz yapılmıştır. Lavabo tezgâhları Söğüt Seramik Sanayi tarafından yapılmış, tezgâh üzerleri Muhsin KURTAY tarafından mermer döşetilmiştir.

         1984 yılında okul bahçesinde bulunan tuvaletler depoya dönüştürülerek (daha sonra ek bina yapılırken yıkılmıştır) eski okul binası bitişiğine şu anda kullanılan tuvaletler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır.

         Ayrıca okulumuzu yaptıran H.Cemal KÜFLÜ 1984 yılında okulumuzun önündeki 6 adet dükkânı yaptırarak okulumuza bağışlamıştır. 1986 yılında ise okul ve çevre imkânlarıyla okula kalorifer tesisatı döşenmiştir.

         Yine öğrenci artışına cevap vermeyen okulumuza 1987 yılında ilave inşaata başlanılarak 1988 yılında öğrenime açılmıştır. Bu bina Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 derslikli olarak yaptırılmıştır.

         1989 yılında eski binada bulunan konferans salonu kütüphane olarak açılmış, buraya vefat eden okulumuz müdiresi  Seher FUÇUCU' nun  adı verilmiştir.Yine aynı yıl Söğüt Seramik Sanayi tarafından okulumuz yazı tahtaları kalemle yazılabilecek şekilde değiştirilmiştir.

          17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremde ilk yapılan bina kullanılamaz hale geldiğinden yıkılarak yerine basketbol sahası yaptırılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.11.2012 - Güncelleme: 01.12.2022 09:59 - Görüntülenme: 2045
  Beğen | 1  kişi beğendi